Om FJELDSØ

Stifter af Hundeadfærdsskolen Fyn i januar 2007, senere FJELDSØ.

Camilla Fjeldsø

FJELDSØ er en hundeskole og et uddannelsessted under konstant udvikling. Under sparring med kollegaer, specialister og forskere over hele verden går vi på stedet op i at formidle den nyeste og mest grundige viden!

Fjeldsø hundetræning
Steen Hansen - Zartok, New Foundlænder

“Camilla, du har haft kæmpe påvirkning på mig og min måde at have hund. Stor dygtighed og viden er, hvad du bringer til hundeverdenen.”

Zartok, New Foundlænder

FJELDSØ

Når man følger med udviklingen, opnår man hele tiden en bedre forståelse for, hvad en hund egentlig er, hvordan samarbejdet med mennesker ses gennem hundens øjne og, hvor vigtige at detaljer som ernæring, anatomi, fysiologi, træning, adfærd og ikke mindst indlæringspsykologi er for hunde.

Med den viden - om hele sammenhængen - kan man sammensætte den optimale træning af hund, som tilgodeser alle aspekterne af “det at være hund”.

Hundetræning

Alt er træning! Hver dag - hele tiden - al opdragelse - alt er træning! Uanset hvad vi laver med vores hund, så lærer den, og derfor er alt træning! Hos FJELDSØ søger vi at formidle detaljerne inden for dette på så nem og forståelig en måde, at den giver rigtig god mening! 

Vores specialdesignede træningskoncepter er sammensat på en sådan måde, at de adskiller sig meget fra mange andre træningssteder du kan finde - da FJELDSØ's passion er at formidle træning, der giver mening! Træning, som gør din hverdag med hund dejlig rolig; træning, som forebygger bump på vejen for dig og din hund; træning, som giver fælles forståelse og tillid. Dermed træning, som øger hele din hundefamilies livskvalitet.

Uddannelse af instruktører

Uddannelse af hundeadfærds- og klikkerinstruktører er et af vores specialer. 

Ydermere brænder vi for at se folk blomstre! Det er utrolig givende at se passionerede elever blive til færdige instruktører, som lynhurtigt kommer til at lave det de elsker.

Historien om, hvordan vi nåede hertil

Hundeadfærd - det er planen!

Lige siden barnsben, hvor jeg efter flere års plagen fik "min" første hund Buster, Flatcoated retriever/tysk korthåret hønsehund, har jeg vidst, at hunde og hundetræning skulle være en stor del af mit liv. 

Det ledte mig igennem tre år på biologistudiet på Syddansk Universitet (SDU), hvor jeg tog de adfærdskurser, jeg kunne komme til og, hvor jeg samtidig fandt ud af, at en hvid kittel og et laboratorie ikke var for mig.

Buster-mand
Camilla og Bailey

Jeg måtte have åben himmel og pels mellem fingrene

Endelig fik jeg lov til at have hund, hvor jeg boede, da jeg studerede. Bailey, Australian Shepherd, blev min store kærlighed. Bailey og jeg var igennem rigtig meget sammen.

Den eneste prøve vi nogensinde var til, resulterede i 98 ud af 100 mulige point. Han var en drøm på træningsbanen, og han kunne være en håndfuld i det daglige. Måske derfor blev familiehundetræning min niche i stedet for konkurrencetræning.

Jeg har svært ved at beskrive, hvor meget Bailey lærte mig! Den vigtigste læring er dog at finde den røde tråd i hundeadfærdens forunderlige verden.


Der er to grunde til, at Bailey var min store kærlighed:

  1. Én af mine undervisere sagde, at Bailey og jeg levede i symbiose, og hun bemærkede, at vi kunne kommunikere blot ved øjenkontakt. Det var godt spottet, og det gav mig yderligere stof til eftertanke.
  2. Og så var han en udfordring - hele sit liv! En kæmpe stor, kærlig, intelligent og "besværlig" udfordring <3

    Havde jeg vidst, hvad jeg ved i dag, havde jeg kunne reducere udfordringen med meget tæt på 100%. Derfor gør det lidt ondt at tænke på, at han blev min ‘prøveklud’.

    Til gengæld har han været med til at jeg efterfølgende har kunne hjælpe utallige andre hunde og deres ejere.

Jeg lever generelt for udfordringer - jeg kan altid blive bedre, og jeg har en svaghed for at lære - så Bailey og jeg var “meant to be”!

Bailey og jeg

Hundeadfærd på godt og ondt

Hver hund gør dig dygtigere - når du er opmærksom

Lillesøster Kahlua, Labrador retriever, var skøn men ikke så nem som "lovet" når man tilføjer familien en labrador. Hun havde atypisk "kuller"-adfærd. Men først i en alder af 6 år fandt en tilfældig dyrlæge, som jeg trænede sammen med, ud af, at hun havde osteochondrose i haseleddet.

Oversat til almindelig dansk betyder det: smerter, der sandsynligvis startede ved 6 måneders alderen... Igen - læring for mig!

 

Bailey-og-Kahlua
Camillafly

Videnskaben >< den spirituelle side

Uanset hvad der sker i mit liv, vil jeg altid arbejde med hundeadfærd på den ene eller anden måde - det ligger i mine kort - og mere spirituelt bliver det heller ikke, idet jeg synes, at videnskaben er langt mere interessant :)

Jeg brænder for hundeadfærd!

Uanset hvad jeg foretager mig med hundene, så er min bagtanke altid at forbedre og vedligeholde god adfærd - at gøre hundene mentalt stærke og rustede til vores menneskeverden, som de virkelig gør deres bedste for at følge med i.

Mit mål er at formidle til alle de, som har interesse i at lytte til mig: at vi kan faktisk alle forme vores hunds adfærd lige præcis, som vi gerne vil, hvis bare vi har en vis forståelse for indlæringsprincipperne og hundens adfærd.

Vores hunde vælger ikke os... Vi bør være vores ansvar bevidst!

Du skal selvfølgelig også introduceres for mine nuværende hunde: Den mest fantastiske hund af dem alle: Fly, FT Golden retriever, og nyeste baby i familien: Min lille stjerne, Halo, dualpurpose Cocker Spaniel.

Når jeg kan sige som jeg gør, så er det fordi at jeg med Fly har gjort to altafgørende ting:

  1. Jeg klarlagde på forhånd, hvad jeg kunne tilbyde en hund og hvad jeg ønskede mig. Jeg ønskede mig Aussiens arbejdsiver og Labradorens rolige væsen hjemme. Det ledte mig til en FT Golden. Bemærk at FT står for "dynamit i røven", så dette er ikke en reklame for FT Goldens!
  2. Jeg forberedte mig til at give Fly Den Bedste Start - helt efter bogen!! Hvilket virkelig har givet pote - hun er MIN DRØMMEHUND.

La mig vide, hvordan jeg giver MIN hvalp Den Bedste Start!

Baby Halo i taske

FJELDSØ træningshold

Mine "almindelige" familie-hundetræningshold med udelukkende så positive træningsmetoder, som det kan blive, er med tiden blevet til specialiserede hundetræningshold - ud fra al den viden jeg igennem tiden har tilegnet mig.

Det er nu ikke længere mig, der står for den primære del af træningen på banerne, men mine dygtige FJELDSØ-instruktører.

Lad mig se dine dygtige instruktører, Camilla

Siden 2012, har jeg specialiseret mig i at tage mig af uddannelsen: Hundeadfærds- og klikkerinstruktør - og den del elsker jeg om muligt endnu mere. Her uddanner jeg elever, og de af dem, som passer bedst ind i min filosofi om, hvordan vi tager hånd om dig og din hund, får buddet om at blive FJELDSØ instruktør her hos mig.

Jeg samler kun på gode folk, da jeg vægter alles livskvalitet meget højt. Og derfor kan jeg love dig, at du vil blive taget rigtig godt imod og blive hjulpet godt i alle vores afdelinger, hos alle vores søde FJELDSØ-instruktører.

Giv mig et overblik over jeres afdelinger

Fjeldsø hundetræning
Runar Næss - Ulveforsker og hundetræner

“Camilla, du har gjort et STORT bidrag til at fremme Dyrevelferd og R+ træning i Danmark! Det må være 20 år siden, jeg var hos dig og holdt foredrag / seminar, og i 20 år har du gjort mer enn de fleste i DK for a fremme R+ træning. Det er noget, du skal være STOLT af!”

Ulveforsker og hundetræner